Najlepsze potrawy i stoiska Wystawy Twórców Ludowych i Rzemiosła Artystycznego

0

Zakończyła się trzydniowa 22. Wystawa Twórców Ludowych i Rzemiosła Artystycznego Pogranicza Polsko-Czeskiego w Prudniku. Teren targowy przy ul. Łuczniczej przyciągnął mnóstwo zwiedzających.

Dziś po godzinie 16.30 kierownik Agencji Promocji i Rozwoju Gminy Prudnik Małgorzata Halek-Malinowska podsumowała dwa konkursy dla wystawców: na najlepszą potrawę kulinarną oraz najciekawsze stoisko. Wyróżnionym gratulowali: przewodnicząca Rady Miejskiej Alicja Isalska i wiceburmistrz Jarosław Szóstka.


KONKURS NA NAJLEPSZĄ POTRAWĘ REGIONALNĄ

WYROBY PIEKARNICZE I CUKIERNICZE

  • I miejsce: Romana Klubowicz za tort makowy z jabłkami

DANIA GOTOWE

  • I miejsce: Dominik Uliczka za pierogi z kaczką
  • wyróżnienie: Wiesław Pytel za żurek złoty
  • wyróżnienie: Jakub Gajek za galantynę z jabłkami

NAPOJE ALKOHOLOWE I BEZALKOHOLOWE

  • I miejsce: Natalia Iżyk za podpiwek z Podhajczyk

KONKURS NA NAJCIEKAWSZE STOISKO WYSTAWOWE

  • I miejsce: Grzegorz Korzeniec – stoisko „Dźwięki ziemi i przestrzeni”
  • wyróżnienie: Magdalena Sobocińska – stoisko „Dzika fastryga”
  • wyróżnienie: Grzegorz Sołtyszewski – stoisko prezentujące ceramikę
(fot. Andrzej Dereń)

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here