Wystawa Twórców: Najlepsze potrawy, najlepsze stoiska

0

Zakończyła się 21. Wystawa Twórców Ludowych i Rzemiosła Artystycznego Pogranicza Polsko-Czeskiego w Prudniku.

Podczas podsumowania wydarzenia nagrodzono uczestników wystawy, którzy wzięli udział w konkursach na najlepszą potrawę regionalną oraz najlepsze stoisko.

Oto wyniki:

KONKURS NA NAJLEPSZĄ POTRAWĘ REGIONALNĄ

Kategoria – Dania gotowe:

  • I miejsce: Irena Jasińska za koszyczek obfitości
  • wyróżnienie: Dominik Uliczka za roladę z kaczki z sosem żurawinowym, buraczkami oraz kluski smażone

Kategoria – Wyroby piekarnicze i cukiernicze:

  • I miejsce: Pola Blak za trufle z nutą domowych likerów
  • wyróżnienie: Elżbieta Rinke za kulki z mleka w proszku

Kategoria – Napoje alkoholowe i bezalkoholowe:

  • I  miejsce: Romana Klubowicz za nalewkę Ratafia Staropolska
  • wyróżnienie: Jadwiga Ryś za naturalny sok z utartych płatków róży

KONKURS NA NAJLEPSZE STOISKO WYSTAWOWE

  • I miejsce: Justyna Wolna (Byczyna) – ceramika artystyczna
  • wyróżnienie: Lenka Hudečkova (Krasov)
  • wyróżnienie: Janusz Marzec (Wałbrzych) – ozdoby dekoracyjne z drewna z korą

Organizatorem wystawy z ramienia Gminy Prudnik była Agencja Promocji i Rozwoju Gminy Prudnik. „Tygodnik Prudnicki” patronował imprezie.

Wyróżnieni w konkursie na najlepsze stoisko wystawowe z organizatorami (fot. Andrzej Dereń)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here