Piernik z latwergą przepisu Winiarzanek z Głogówka oraz miód Pasieki zapylone z Twardawy zdobywcami pierwszych miejsc w XXIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
– To dla nas ogromne wyróżnienie i potwierdzenie, że nasze regionalne smaki są doceniane i cieszą się uznaniem. Dzięki tej wygranej, mamy szansę na jeszcze większe osiągnięcia w przyszłym roku – kto wie, może uda się zdobyć Perłę!? – komentują na gorąco laureatki konkursu.
– Mamy przyjemność podzielić się z Wami bardzo ważną informacją! Nasz produkt – miód z sadu otrzymał główną nagrodę w Finale Regionalnego Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów! Jesteśmy ogromnie dumni z kolejnego sukcesu naszej pasieki! Nasze produkty stają się bezkonkurencyjne! – z nie mniejszą radością informuje również na swojej stronie Pasieka zapylone z Sołectwa Twaradwa.