Nowa książka: Śląski tygiel kulinarny

0

Farska Stodoła w Biedrzychowicach należy do najpiękniejszych izb regionalnych na Śląsku. Wyposażona ze smakiem i wyczuciem określania jest jako muzeum i nie ma w tym żadnej przesady. W tym roku obiekt, w nowym przeznaczeniu, obchodzi 10 lat istnienia.

W sobotę, 31 sierpnia, w ramach jubileuszu, odbędzie się promocja książki „Śląski tygiel kulinarny”. Podczas jej trwania przewidziano spotkanie z autorami publikacji, degustację dań regionalnych, koncert śląskiego duetu Aneta & Norbert oraz góralskiego zespołu Michalczowianie.

Warto tego dnia odwiedzić „Farską” nie tylko dlatego, by zdobyć bezpłatny egzemplarz książki, ale również by zobaczyć muzeum. Gospodynią obiektu, jest pomysłodawczyni Farskiej Stodoły, Róża Zgorzelska.

Wydawcą i organizatorem spotkania jest Stowarzyszenie Odnowa Wsi Biedrzychowice.

Początek o godz. 16.00.

O kobietach, które nigdy nie mają czasu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here