II Konferencja Uniwersytetów: „Jesteś tym, co jesz”

0

W czwartek (11 października) w Prudnickim Ośrodku Kultury odbyła się druga  Konferencja Uniwersytetów III Wieku, pod tytułem  „Jesteś tym co jesz”, której organizatorem był Uniwersytet III Wieku z Prudnika.

Pierwszy wykład  prowadził Zbigniew Kuśniewicz z Rabki-Zdrój, pt.” Jesteś tym, co jesz”, który zachęcał wszystkich do postów warzywnych, aby co jakiś czas zrobić sobie przerwę w spożywaniu białek zwierzęcych, bowiem w mięsie jest wiele wartości odżywczych, ale i również wiele hormonów, antybiotyków, a to właśnie one pozostają w naszym organizmie po spożyciu i organizm musi podjąć dużą walkę aby wydalić złogi z organizmu.

Drugi wykład poprowadziły panie z Lądka-Zdroju, Iwona Sobolewska i Monika Franasowicz pt. „Zdrowe żywienie w osteoporozie”. Po wykładach nastąpiła degustacja zdrowej żywności oczywiście bez białka zwierzęcego. Wszystkie rzeczy zrobiły panie z Uniwersytetu III Wieku, było tam wiele past warzywnych do chleba, swojskich dżemów, soków.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here